Luleås äldsta bageri/konditori!
Vi är ett härligt team som bakar, säljer, bereder, servar och inspirerar. Vi försöker behålla femtiotalskänslan i lokalerna, då våra lokaler förmodligen är bland de få i Sverige som är i original. I och med detta erbjuder vi så klart ett sortiment från denna era, varvat med lite modernare tänk – arrak, körsbär, banan, och ”glasskräm”, surdeg, räkor, ägg, ansjovis, mm. All produktion sker från grundråvaror, egen surdeg i brödet, handskalade räkor, mm. All grädde och smör är från Norr- och Västerbotten.
Historia
Den 1 april 1955 startade produktionen i nuvarande lokaler. Bertil Holm hade dessförinnan drivit Odenbageriet på Lövskatan. På den tiden bodde man i lägenheten som nu delvis är både produktions- och lagerlokal. Det var trångt för personalen att serva, diska och packa allt som kom upp från bageriet.
2003 tog Roger och Karin Holm över verksamheten som tredje generation. Verksamheten bedrevs i 20 år innan den såldes ut till en fjärde generation – utanför släkten.
2023 I mitten av juli – Saba och Rickard tar över och driver vidare!